Dresingy a Omáčky

19.03.2023

Dresing z kešu oříšků

Na větší množství této omáčky nebo také pomazánky budeme potřebovat: 300g kešu ořechů natural přes noc namočerných, najlépe použijeme aktivované kešu (tedy namočené přes noc a slité a znova usušené v sušičce na ovoce).  Půl střední cibule, lžička až 2 soli (radši solte méně pak si přidáte- každá sůl solí jinak, já používám himalájskou růžovou),  lžičku bílého pepře (množství podle chuti, dá se přidat jako sůl, bílý je jemnější, černý se sem nehodí), 1 lžička ume octa (můžeme postupně přidat podle vašich chu´tových pohárků) nebo citronovou šťávu (doporučuji tento ocet koupit a nahradit v domácnosti ho místo klasického octa. Klasický ocet i jablečný ocet se sem nehodí), Trochu vody postupně přidáme podle toho jestli chceme omáčku nebo dresing. Nakonec nasekáme najemno mladou cibulovou nať .                                                  Dle receptu z webu vařit či nevařit jako kešunéza.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky